Αφήστε μας το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσουμε εμείς!


CALL ME BACK!

Παιδοδοντια – Προληψη

advicemouthsummer600x400Το τμήμα της Παιδοδοντίας – Πρόληψης στην Eurodentica – Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα ασχολείται αποκλειστικά με τα οδοντιατρικά προβλήματα σε παιδιά και έφηβους μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ολοκληρωμένη θεραπεία, στη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος και στην πρόληψη της τερηδόνας, της ουλίτιδας, του οδοντικού τραύματος και των ορθοδοντικών ανωμαλιών. Σημαντική είναι επίσης και η αντιμετώπιση από τους ειδικευμένους ιατρούς του τμήματος, των οδοντιατρικών προβλημάτων στα άτομα με ειδικές ανάγκες και η προσπάθεια πρόληψης στους παραπάνω ασθενείς.

Η συνεργασία των διαφόρων οδοντιάτρων μας είναι και στην περίπτωση αυτή ουσιαστική για την καλύτερη θεραπεία του ασθενή μας. Στα μικρά παιδιά ο παιδοδοντίατρος συνεργάζεται άμεσα με τον ορθοδοντικό, ενώ στους εφήβους ο παιδοδοντίατρος χρειάζεται να συνεννοείται με τον προσθετολόγο, τον αισθητικό οδοντίατρο, τον περιοδοντολόγο και τον εξειδικευμένο στα Laser οδοντίατρο για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα παιδιά στην Eurodentica Εξειδικευμενη Οδοντιατρική Φροντίδα, θεραπεύει ο Επίκουρος Καθηγητής της Παιδοδοντιατρικής Νικόλαος Σ. Κουβελάς, ο οποίος τελείωσε το πλήρες μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Παιδοδοντιατρικής του πανεπιστημίου TORONTO του Καναδά. Συνδιοργάνωσε την κλινική της Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ίδρυσε την EuroDentica Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα. Εχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΔΕΤΕΑΣ (Οδοντιατρική Εταιρεία Μελέτης και Υποστήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες), και της IADH (International Association for Disability and Oral health).

Ομαδικό προληπτικό πρόγραμμα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών

10291861_639838012753345_6538882430681756628_nH ΕuroDentica Specialized Dental Care, με επικεφαλής τον Επ. Καθ. Νικόλαο Κουβελά, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου παιδιών 2-5 ετών, με την ίδρυση του ιατρείου, πριν από 33 χρόνια. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν σωστή καθοδήγηση από το σπίτι τους, ενημέρωση και εκπαίδευση στο ιατρείο μέσα από παιχνίδι και επανάληψη σε τακτά διαστήματα από την νηπιαγωγό των κανόνων στοματικής υγιεινής.


Με τις κατάλληλες ενέργειες της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και την συμμετοχή του υπουργείου Υγείας, επι δημαρχίας, Εβερτ, απαγορεύθηκαν τα γλυκά στις σχολικές καντίνες. Επι δημαρχίας Αβραμόπουλου, το προληπτικό πρόγραμμα το παρουσιάσαμε στην αρμόδια οδοντίατρο και δημοτική σύμβουλο κα Μαρία Αδαμοπούλου, εγκρίθηκε και οι 36 παιδικοί σταθμοί της Αθήνας με όλα τους τα τμήματα, φιλοξενούντο για κάποιες ώρες στο ιατρείο για προληπτικό έλεγχο και την πρώτη επαφή των παιδιών με την οδοντιατρική.

Το Προληπτικό Πρόγραμμα (ΠΡΟ-ΠΡΟ)
H διαδικασία του προ-προ διάρκειας 2 ωρών ξεκινά με μία μικρή, 15 λεπτων , παράσταση κουκλοθέατρου, όπου ο «Αντωνάκης μαθαίνει από τον Ζώη και την Χαμογελίνα» (οι ήρωες του οδοντιατρείου μας), για τα προβλήματα που προκαλεί η τερηδόνα και πως είναι δυνατόν να την αποφύγουμε.

Μετά γίνεται ένα παιχνίδι με το χαρούμενο και το λυπημένο δοντάκι, όπου τα παιδιά καλούνται να τοποθετήσουν, αντίστοιχες παιχνίδια τροφές, στην μία ή στην άλλη ομάδα, ανάλογα αν κάνουν καλό ή όχι στα δόντια μας και έτσι αποδεικνύουν ότι κατανόησαν αυτό που παρακολούθησαν στην παράσταση του κουκλοθέατρου.

10171899_639838002753346_2418035918187836073_n

Ακολουθεί ο οδοντιατρικός έλεγχος κάθε παιδιού, δίνεται ατομική γνωμάτευση στο κάθε παιδί και φεύγοντας παίρνουν ένα αναμνηστικό τσαντάκι δώρο, που έχει οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα και αυτοκόλλητα με οδηγίες στοματικής υγιεινής. Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε από τις νηπιαγωγούς, αυτή η διαδικασία κάνει πολύ καλό στα παιδιά, διότι μέσα από την δυναμική της ομάδας και της παρέας στο παιχνίδι,τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο τους κανόνες στοματικής υγιεινής και διατροφής.

10255117_639838006086679_8082898779881750304_n

Είναι σημαντικό οι καλές συνήθειες να μαθαίνονται και να ακολουθούνται από νωρίς, με υπενθυμίσεις από τον παιδικό σταθμό και από τους γονείς, ώστε μαζί με τον απαραίτητο εξαμηνιαίο έλεγχο, να εξασφαλίζεται η στοματική υγεία των παιδιών.

Η Εurodentica Specialized Dental Care, πιστή στις αξίες της, για το λειτούργημα της ιατρικής, επιθυμεί να συνεισφέρει δωρεάν στην πρόληψη μέσα από αυτά τα ειδικά προληπτικά προγράμματα για παιδιά κάθε Τετάρτη πρωί, και είναι διαθέσιμη για αυτές τις συναντήσεις με τα παιδιά μετά από συννενόηση με παιδικούς σταθμούς. Ηδη από 15ετίας ο παιδικός σταθμός «Πρώτο Βήμα», κάθε χρόνο, συνεργάζεται με την Eurodentica για το ΠΡΟ-ΠΡΟ.